Stadshagen maakt zich op voor SurvivalRun

Het zal de oplettende inwoner niet zijn ontgaan: op allerlei plekken in Stadshagen zijn de afgelopen dagen obstakels opgebouwd. Ze zijn bedoeld voor de SurvivalRun van Overcoming Obstacles, die komende vrijdag en zaterdag gelopen wordt.

Het is de tweede editie van de SurvivalRun door Stadshagen, na de succesvolle start vorig jaar. Inmiddels hebben vele wijkgenoten de vaste trainingsbaan van Overcoming Obstacles ontdekt. Vrijwel dagelijks trainen zowel volwassenen als kinderen op de baan aan de Nijenhuislaan. De jaarlijkse SurvivalRun sluit aan bij de missie van de organisatoren: spelenderwijs in de buitenlucht mentaal en fysiek sterker worden. 

Survivalrunners

Uit heel Nederland komen ervaren en onervaren survivalrunners om deel te nemen. Er twee afstanden: 5 en 8km. De korte afstand kan ook door ouders en kinderen samen gelopen worden. Op de langere afstand kan gekozen worden voor lichtere of zwaardere obstakels.

Parcours

De start en finish zijn bij CSV. De route leidt vervolgens naar de trainingsbaan van Overcoming Obstacles, Park de Stadshoeve en weer terug naar CSV. De deelnemers aan de 8km maken een extra lus naar de Milligerplas en door Breezicht.

Hindernissen

Deelnemers leggen hardlopend het parcours af, waarbij ze onderweg hindernissen moeten overwinnen. De variatie in obstakels is groot. Deelnemers moeten onderweg klimmen, kruipen, zwaaien en zelfs delen dwars door water waden.

Programma

Op vrijdag 21 juni is het eerst de beurt aan de Scholierenloop, voor leerlingen van groepen 7 en 8 van basisscholen. Daarna start om 16.00 uur de OO-kampioentjes-run, voor kinderen van 4-8 jaar.

Zaterdag om 10.00 uur is het de beurt aan de ervaren survivalrunners, gevolgd door de andere onderdelen. Om 14.00 uur gaan tenslotte de ouders met kinderen van start.

Rond deze tijden kan er op en rond het parcours tijdelijk enige verkeershinder zijn. Inschrijven is niet meer mogelijk, alle afstanden zijn vol.

In het StadshagenNieuws Magazine dat op 22 juni verschijnt, een uitgebreid interview met de organisatoren achter Overcoming Obstacles.