Leerlingen Kasteelhoeve winnen Nikon Fotochallenge

Op maandag 1 juli vond een prijsuitreiking plaats bij Kindcentrum Kasteelhoeve in Zwolle. De school werd beloond met verrekijkers van Nikon voor hun deelname aan een bijzondere fotochallenge. Deze landelijke challenge, georganiseerd door Nikon en Eco-Schools in samenwerking met landelijke NME centra en het Natuur en Milieu Educatie netwerk Overijssel, moedigt scholen aan om buitenlessen over de natuur te geven.

De wereld van kriebelbeestjes

Voor de challenge waren vier hoogwaardige Nikon microscopen beschikbaar gesteld inclusief speciaal ontwikkeld lesmateriaal. De Kasteelhoeve was direct enthousiast en gaf zich op. Sill en zeven andere enthousiaste praktijkleerlingen van Kindcentrum Kasteelhoeve gingen ermee aan de slag, samen met ‘hun’ meester Richard. ‘Vlakbij school op het wilgeneiland hebben we verschillende dingen uit de natuur bekeken zoals gras, aarde, maar ook mieren. Dat was het leukst’ zegt Sill, die op de winnende foto in de weer is met een microscoop. Het goed kunnen bekijken van een kleine spin van heel dichtbij vonden zijn medeleerlingen het coolst. De foto overtuigde en de prijs, een set van 8 Nikon verrekijkers voor de hele school, werd op maandag 1 juli in ontvangst genomen door Sill en zijn klasgenoten.

Krioelende beestjes belangrijk voor ons ecosysteem

De challenge had als doel om de interesse in natuureducatie te vergroten. Met het project Zoom: Light on Small inspireert Eco-Schools al een aantal jaar scholen om aan de slag te gaan met de natuur in het klein. Want er krioelen allerlei beestjes, bacteriën en schimmels in de bodem die een essentieel onderdeel vormen van ons ecosysteem. NME Overijssel en het NME Zwolle zijn blij met dit nieuwe lesaanbod en gingen er gelijk mee aan de slag.

Microscopen toegevoegd aan leskisten

Nikon stelde in totaal vier microscopen ter beschikking, die na de challenge aan NME Overijssel zijn geschonken. Deze microscopen en het ontwikkelde lesmateriaal worden opgenomen in leskisten over bijvoorbeeld waterdiertjes, bodemdieren en andere insecten, zodat alle scholen binnen het NME-netwerk, dus zeker ook alle scholen in Zwolle, het komende schooljaar gebruik kunnen maken van dit nieuwe lesaanbod.

Prijsuitreiking bij Kasteelhoeve

De uitreiking werd verzorgd door vertegenwoordigers van Nikon, Eco-Schools, Mariken Enserink (NME Makelaar van de gemeente Zwolle) en Ilona Dijkman (NME Overijssel).

Foto 1: de uitreiking
Foto 2: kinderen met de gewonnen verrekijkers
Foto 3: Sil met zijn winnende foto