Opnieuw bouwproject gestart in De Tippe: 46 woningen in ‘Fijneburen’

De Tippe ontwikkelt zich in hoog tempo. Vorige week was nog de feestelijke start van Leukeburen, vrijdagmiddag was de beurt aan Fijneburen. Gebiedsontwikkelaar VanWonen, de gemeente Zwolle en Fijn Wonen vierden symbolisch de start van de bouw van 46 woningen van het project Fijneburen. De nieuwe buurt bestaat uit betaalbare en energieneutrale woningen. 

Wethouder Dorrit de Jong (gebiedsontwikkeling Stadshagen): “Mooi dat hier een project wordt gerealiseerd dat met name gericht is op starters in de woningmarkt. De vraag naar woningen is groot, zo ook de vraag naar betaalbare woningen en starterswoningen. Dit project springt in op die vraag en daar zijn we als gemeente blij mee. Een nieuwe groep toekomstige bewoners in De Tippe gaat hier een mooi en duurzaam thuis krijgen.”

Betaalbaar en energieneutraal

Het project Fijneburen bestaat uit 16 hoekwoningen en 30 tussenwoningen. De woningen variëren in grootte van ongeveer 84 m2 tot ongeveer 127 m2. Alle woningen hebben een eigen voor- en achtertuin en tellen twee of drie slaapkamers. De woningen zijn ontworpen door AG Nova Architecten en worden gerealiseerd door Fijn Wonen, het industriële woonproduct van Van Wijnen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. 

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen: “We hebben dit plan in relatief korte tijd ontwikkeld. En mede dankzij de efficiënte bouwwijze hebben we een groot deel van deze woningen kunnen aanbieden in de betaalbare prijscategorie. Mooi aan dit project is verder dat de bewoners in Fijneburen naast hun eigen tuin een collectieve tuin krijgen die zij samen kunnen inrichten. Zo worden de sociale contacten gestimuleerd en zal er snel een gezellig buurtje ontstaan.”

Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, voegt hieraan toe: “Met onze nieuwe manier van bouwen dragen we bij aan het oplossen van het woningtekort. De woningen in Fijneburen zijn van bewezen, hoogwaardige kwaliteit, geproduceerd in onze eigen woningfabriek. Verder zijn de verschillende woningtypes ook nog eens heel betaalbaar. En natuurlijk energiezuinig.”

De Tippe

De Tippe is de nieuwste wijk in Stadshagen, Zwolle. Hier worden ruim 1.300 woningen gerealiseerd. Het wordt een vriendelijke en groene buurt waarin mensen stedelijk kunnen wonen met het veilige en knusse gevoel van een dorp. De wijk is goed bereikbaar, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers, en met weinig auto’s op straat. De Tippe is opgedeeld in drie buurschappen met elk een eigen karakter: De Zuidpunt, De Stedelijke Radialen en Het Poldergrid. Het project Fijneburen komt in het buurschap De Stedelijke Radialen. 

Verwachte oplevering

De oplevering van Fijneburen is begin februari 2025. VanWonen ontwikkelt in De Tippe diverse projecten. Vorige week werd nog gestart met de bouw van ‘Leukeburen’. Er is nog een beperkt aantal woningen beschikbaar in deelprojecten Naasteburen en Goedeburen. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.wonenindetippe.nl.