Verkoelend zwemmen in ‘goed zwemwater’ Milligerplas

Wie zaterdagochtend bij de Milligerplas staat ziet een mooi maar gezien de temperaturen ook heel logisch tafereel: uit alle hoeken van de wijk komen stellen, gezinnen en groepen vrienden en vriendinnen gewandeld. De één met opgeblazen zwembanden, de andere met handen vol koeltassen en badhanddoeken. Op deze tropische dag is er in Stadshagen geen betere plek om te zijn dan de verkoelende Milligerplas.

Waar er in de voorbije jaren nog weleens een geel bord bij de ingang van het recreatieterrein prijkte met waarschuwingen voor slecht zwemwater, zijn de borden vandaag blauw. Het zwemwater is dit seizoen tot dusver als ‘in orde’ bevonden.

Volwaardige recreatieplas
De Milligerplas is in al die jaren meer en meer uitgegroeid tot een volwaardige recreatieplas met een goed restaurant, prachtige ligplekken en een goede bereikbaarheid voor fietsers. Voor publiek dat met de auto wil komen kan een bezoek aan de plas op hele drukke dagen, zoals deze tropische dag, nog weleens op een deceptie uitlopen. De plaatsen staan snel vol en dan wordt het zoeken naar een andere plek in de wijk.

Dertig graden
Voor vandaag is de Milligerplas hoe dan ook een ideale plek, alhoewel de schaduwplekken met relatief kleine bomen nog wat schaars zijn. Een duik in het verkoelende water maakt met dertig graden in het vooruitzicht gelukkig veel goed.