Fietsroute binnenstad-Holtenbroek-Stadshagen tijdelijk verplaatst

Deze week starten werkzaamheden aan de Industrieweg voor het verleggen van kabels en leidingen. Dit is op de fietsroute binnenstad-Holtenbroek-Stadshagen. Het verleggen van de kabels en leidingen is nodig voor de versterking van de Stadsdijken. De fietsroute wordt tijdelijk verplaatst zodat de route tijdens de werkzaamheden open kan blijven voor verkeer.

Vanwege de werkzaamheden kan het rood geasfalteerde fietspad zes weken niet worden gebruikt. Het fietspad wordt afgezet met bouwhekken. De fietsroute wordt tijdelijk verplaatst naar de daarnaast gelegen klinkerverharding van de Industrieweg. Hierdoor kan de drukke fietsroute tussen de binnenstad, Holtenbroek en Stadshagen tijdens de werkzaamheden openblijven voor het verkeer. De verwachting is dat de werkzaamheden in de eerste week van oktober klaar zijn. Dan kan het oorspronkelijke fietspad weer worden gebruikt.

Complexe dijkversterking

Stadsdijken Zwolle is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. Binnen deze grootste dijkversterkingsoperatie ooit werken Rijkswaterstaat en waterschappen samen om in totaal 2.000 kilometer aan dijken, sluizen en gemalen aan te pakken voor het verbeteren van de waterveiligheid. De dijkversterking in Zwolle neemt hierin een bijzondere plaats in en wordt gezien als één van de meest complexe dijkversterkingen in Nederland. De versterking van de Stadsdijken is naar verwachting eind 2027 klaar.