Feestelijke start bouw ‘Leukeburen’ in De Tippe

Donderdagmiddag is de bouw van het project ‘Leukeburen’ in De Tippe op feestelijke wijze van start gegaan. In aanwezigheid van de toekomstige bewoners van de 52 nieuwe woningen, verrichte de Zwolse wethouder Gerdien Rots de starthandeling. Leukeburen kent een grote diversiteit aan woningen in verschillende prijsklassen.

Met een wervelende dansact op de bouwplaats is de bouw van het project Leukeburen feestelijk van start gegaan. Wethouder Gerdien Rots sprak de aanwezige bewoners toe: “Door de mix aan woningen binnen dit project – van starterswoningen tot levensloopbestendige woningen – komen jong en oud hier samen. Dat is mooi om te zien en goed voor de doorstroming op de woningmarkt. Als gemeente zijn we er blij mee dat opnieuw een grote groep toekomstige bewoners in De Tippe een mooie en duurzame woning heeft gevonden. Ik wens de kopers alvast veel woongeluk toe!”

Gezamenlijke groene binnenterreinen

Het project Leukeburen bestaat uit twee locaties, beiden gelegen in buurschap het Poldergrid in De Tippe, omzoomd door groen en water. Het project wordt klimaatadaptief aangelegd. Zo wordt regenwater met infiltratiekratten op eigen terrein geïnfiltreerd. En zijn er diverse natuurinclusieve maatregelen genomen zoals het plaatsen van nestkasten in gevels en insectenhotels.

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen, is trots: “Wij hebben in Leukeburen een mooi divers woonprogramma ontwikkeld. Het project omvat rijwoningen, levensloopbestendige woningen, tweekappers en een vrijstaande woning. Alle woningen zijn energieneutraal. Bijzonder zijn de twee gezamenlijke binnenterreinen waar ontmoeting van buren centraal staat. Bewoners konden hier samen kiezen voor een eigen thema op basis waarvan de landschapsarchitect Luijendijk het ontwerp voor de inrichting en beplanting heeft gemaakt.”

Ron Brons, Directeur Veluwezoom Verkerk, voegt hieraan toe: “Wij zijn trots om samen met VanWonen dit mooie project te mogen realiseren. De woningen in Leukeburen zijn divers van opzet en kennen een fraaie architectuur. Voor onze vakmensen is het een mooie opdracht om deze woningen te realiseren.

Verwachte oplevering

De oplevering van Leukeburen is rond de zomer van 2025. VanWonen ontwikkelt in De Tippe diverse projecten. Er is nog een beperkt aantal woningen beschikbaar in deelprojecten Besterburen, Naasteburen en Goedeburen. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.wonenindetippe.nl.