Dit is de herfsteditie van het StadshagenNieuws Magazine

Afgelopen weekend is in heel Stadshagen en omgeving het StadshagenNieuws Magazine bezorgd. Naast het actuele nieuws op deze site, brengen onze vrijwilligers in het magazine achtergrondverhalen uit onze wijk. Bijvoorbeeld de Proeftuin Samenspel in de Wijk: een vernieuwend initiatief dat jeugdhulp en ondersteuning naar een hoger niveau tilt.

Samenwerken voor goede jeugdhulp

Op initiatief van de gemeente Zwolle is er de afgelopen twee jaar gewerkt aan een nieuwe aanpak voor de jeugdhulp in Stadshagen. Scholen, jeugdgezondheidszorg, welzijn en jeugdhulpaanbieders werken samen om de hulp en ondersteuning beter te laten aansluiten. We spraken met projectleider Marianne Volaart en Geraldine IJzerman, teammanager van het sociaal wijkteam. Je leest het op pagina’s 52-53.

Werken als vrijwilliger

Ze doen het met passie. Soms dag en nacht, in eigen tijd en met grote voldoening voor zowel een ander als voor zichzelf. De vele vrijwilligers die zorgen dat de koffie op sportclubs warm staat, de velden beheren en onderhouden. Maar ook zij die bezoek ontvangen in zorgcentra, een luisterend oor bieden bij de kerk of in de bibliotheek. Je leest het op pagina 7.

Kiek, de mooiste herfstfoto!

De bladeren verkleuren en vallen langzaam van de bomen. Paddenstoelen schieten her en der uit de grond en over de nog warme wateren trekt ‘s ochtends een mystieke nevel op, doorkliefd met gouden zonnestralen. Voor de fotograaf één van de mooiste momenten van het jaar om kiekjes te nemen. De komende maand willen wij de mooiste herfstfoto’s verzamelen! Doe je mee? Stuur je foto naar herfstfoto@stadshagennieuws.nl! Je leest er meer over op pagina 73.

Daarnaast een special met veel aandacht voor wonen, zoals nieuwbouwprojecten, woninginrichting en financiën. In ‘vraag het de specialist’ wordt antwoord gegeven op vragen van lezers, bijvoorbeeld door een tandarts, kapper en zwemschool. Ook weer de columns van het Verloskundig Huys en MOOR Kids kinderfysiotherapie.

Niet ontvangen? Laat het weten!

Het StadshagenNieuws Magazine is rond 5 oktober 2024 gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen en omgeving. Heb je het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, we horen dat graag. Let op: zit er een ‘nee-nee’ sticker op de brievenbus zit, mogen we daar helaas niet bezorgen. Een exemplaar van het magazine kan ook gratis afgehaald worden in het Cultuurhuis (zolang de voorraad strekt).